...

Smart home hvad er det?

Et smart home er et hjem som du kan kontrollere med f.eks din telefon, tablet, computer eller ved hjælp af en smart home højtaler fra google, amazon eller siri..
Du kan tænde og slukke for lyset, dit smart tv, eller starte din robot støvsuger. Overvåge dit aktuelle/tidligere energi forbrug. Du kan lave dit eget alarm-system med bevægelses sensorer, dør/vindues kontakter, video overvågning og meget mere uden former for abonnement. “Næsten” kun fantasien sætter grænser her.


Energi optimering

Med de energi priser vi har i dag, er der mulighed for at hente timeprisen på el, og på den baggrund i dit smart home oprette automationer der bla. kan starte opvaskemaskinen, vaskemaskinen, tørretumbleren eller starte opladningen af din El-bil, hvis du er ejer sådan en, når elprisen er lavest, eller hvis du har solceller, så oplade eller vaske op når de producerer mest støm.
Du kan opsætte bevægelsessensorer i hjemmet, som kan tænde lyset når der registreres bevægelse, og slukke igen når der ikke længere registreres bevægelser.
Du kan også få smarte termostater til radiatorerne som selv kan lukke for varmen når du begynder at lufte ud, eller du forlader hjemmet og det derfor ikke er nødvendigt at have samme temperatur som hvis man er hjemme. Og så oprette en automatisering der skruer op for varmen igen, når du er på vej hjem ved hjælp af zoner.
Du kan også få enheder til din el-måler så du live kan følge med i dit aktuelle el-forbrug.

energi smart home
Forbruget lige nu
energi smart home
Overblik over en dags forbrug


Hjælp til rengøring

Finder du ikke lige overskud i hverdagen til at få støvsuget hver dag, så få din robot støvsuger til selv at gøre det. I dag kan man købe robot støvsugere som kan forbinde til wifi og dermed lave nogle automatiseringer som f.eks kan starte støvsugeren når du ikke er hjemme.

Støvsuger i dit smart home

Hvordan ved et smart home at du ikke er hjemme?

Når du er på farten har du med garanti oftest din mobil telefon med dig. Den kan du få oprettet som en tracker, og dermed får det mulighed for at se om du er hjemme eller ej.

Stemmestyring

Er du ejer af Google højtalere, kan du med brug af din stemme, styre dit lys, dit smart tv, robot støvsuge og mere til med Google Assistant, Amazon Alexa eller Siri. Mulighederne er mange.

Andre smart home muligheder

Ud over Home Assistant, findes der også andre simplere måder at opbygge dit smart home. 
Her i blandt kan nævnes:

Mit eget smart home

Anbefalelsesværdig servere til home assistant

  • Raspberry Pi
  • Home assistant Yellow
  • Home Assistant Blue
  • Intel Nuc
  • Mini pc
  • Nas
  • Ældre Laptop
  • Mange flere muligheder (Kommer helt an på hvad man har af behov)

Gå til Smart Home shoppen ved at klikke her

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.